İçeriğe geç

Temmuzda Hangi Tohum Ekilir

Ağustos ayında hangi tohum ekilir?

Akla ilk gelenler maydanoz, ıspanak, marul ve lahanadır. Ayrıca dereotu, nane ve tere gibi sebzelerin tohumları da aynı kategoriye giren Ağustos ayında ekilebilir. Fasulye türevleri: İlk olarak, tabii ki yeşil fasulye. Bunları ekmenin en iyi zamanı 15 Ağustos civarıdır.

Temmuz ayında hangi çiçek tohumu ekilir?

3. Temmuz ayında hangi çiçekler ekilir? Zinnia, petunya ve kadife çiçeği gibi çiçekler ekilebilir.

Temmuzda neler dikilir?

Temmuz ve Ağustos sebze yetiştirmek için en uygun zamanlardan biridir. Özellikle havuç, marul, dereotu, ıspanak, mısır, lahana, salatalık ve karnabahar gibi birçok yiyecek yazın ekilen sebzeler arasında sayılabilir.

Yazın hangi tohum ekilir?

Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, mısır ve roka Temmuz ayında ekilebilecek sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz ve roka ekilir. Eylül: Bakla, kekik, biberiye, mısır, maydanoz ve lavanta Eylül ayında ekilebilecek sebzeler arasındadır. Ekim: Dereotu ve bakla ekilebilir.

Temmuzda hangi tohumlar ekilir?

Hangi ayda ne ekilir tablosuAySebze ve meyvelerTemmuzMarul, ıspanak, roka, pancar, pazıAğustosLahana, kereviz, pırasa, ıspanak, kerevizEylülBrokoli, Brüksel lahanası, havuç, turpEkimHavuç, turp, soğan, marul, ıspanak8 satır daha 27 Haziran 2024

Ayın hangi halinde tohum ekilir?

Bu, ayın eski ayında yapılır. Kuraklık dönemlerinde, maksimum tohum çimlenmesini sağlamak için ekim mümkün olduğunca dolunaya yakın yapılır.

Temmuz ayında domates fidesi dikilir mi?

Domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleri Türkiye’nin her yerinde açık alanlara dikilebilir.

Horoz ibiği tohumu hangi ayda ekilir?

Celosia argentea tek yıllık bir bitkidir. • Ekimi Ocak ve Nisan aylarında yapılır. • Gelişimi için 20-25 °C sıcaklık uygundur. Çiçeklenme dönemi: (Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım), • Boyu 10-30 cm’dir. • Çiçek renkleri sarı ve kırmızıdır.

Haziran ayında hangi tohum ekilir?

Haziran ayında saksılarınıza ve bahçenize yeşil biber, yeşil dolmalık biber, dolmalık biber, domates, semizotu, kereviz, ıspanak, salatalık, karnabahar, lahana, patlıcan, kabak, pırasa, fasulye, roka, havuç, maydanoz, taze soğan, marul ve dereotu ekebilirsiniz.

Salatalık hangi aylarda ekilir?

Yaz sebzeleri sıcak havalarda yetiştirilen ve yazın tüketilen sebzelerdir. En popüler sebzeler arasında domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye ve mısır bulunur. Bu sebzeler genellikle Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında ekilir.

Marul hangi aylarda ekilir?

Marul: Marul serin iklimlerde iyi yetişir ve Mayıs ayında ekime uygundur. Ispanak: Ispanak da serin iklim sebzesidir ve Mayıs ayında ekime uygundur. Brokoli: Brokoli serin iklim sebzelerinden biridir ve Mayıs ayında ekime uygundur. Pazı: Pazı serin iklimlerde iyi yetişir ve Mayıs ayında ekime uygundur.

Sebze tohumları ne zaman ekilir?

Üretken Bir Bahçe İçin Sebze Ekim Zamanları İlkbahar ayları yaklaşırken, soğan, sarımsak ve patates gibi kök sebzeleri serin toprağa ekmek Mart ayında idealdir. Soğuğa dayanıklı sebzeler arasında yer alan bezelye, lahana ve brokoli gibi sebzelerin tohumlarının toprağa düştüğü ay Nisan ayıdır.

Roka tohumu hangi aylarda ekilir?

➢ Roka ekim zamanı toprak sıcaklığının 18 derece olduğu zamandır. ➢ Rokanın çimlenme süresi 6 ila 8 gün arasındadır. ➢ Roka tohumlarının ekim sıklığı sıra arası 20 cm, sıra üzeri 1 ila 2 cm olmalıdır. ➢ Roka için ekim ayları; Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos olarak bilinmektedir.

Pırasa tohumu hangi aylarda ekilir?

Ekim: Bölgenin iklimine bağlı olarak pırasa tohumları Mart, Nisan aylarında veya en geç Mayıs başında ekilmelidir. Ekim, serpme veya daha iyisi sıra ekimi ile yapılır. Metrekare başına yaklaşık 10-15 gram tohum beklenir.

Biber tohumu hangi aylarda ekilir?

Biber çekirdeği elde etmek için biberin çekirdeğini ayırmak yeterlidir. Aynı zamanda biberin bir veya iki kez ekilmesi gerekir. Dikim genellikle ilkbaharın başlarında veya ortalarında yapılır. Yani ekim nisan ayının ortalarında veya başlarında yapılmalıdır.

Ağustosta domates ekilir mi?

Ağustos ayında tarım ve hayvancılık faaliyetleri yapılabilir. -Açık alanda karnabahar, lahana, brokoli ve marul fideleri dikilebilir. -Seralarda domates, biber, patlıcan gibi sonbahar sebze fideleri dikilebilir.

Eylül ayında hangi tohum ekilir?

Eylül ayında marul, ıspanak, lahana, roka ve turp ekebilir ve 30 gün sonra hasat edebilirsiniz. Ayrıca dereotu, kabak, bakla, kekik ve lavanta gibi bitkiler ekebilirsiniz. Eylül boyunca dahlia ve krizantem gibi çiçekler ekebilirsiniz.

Ağustos ayında ne yetişir?

Ağustos ayında yetişen meyveler: erik, üzüm, kırmızı erik, vişne, kayısı, incir, şeftali, kavun, karpuz, dut, böğürtlen. Eylül ayında yetişen sebzeler: mantar, pazı, mısır, patlıcan, kabak, kırmızı biber, dolmalık biber, barbunya fasulyesi.

Ağustosta hangi çiçek ekilir?

Hangi çiçek hangi ayda ekilir? AYÇİÇEĞİAğustosKrizantem, süsenEylülMenekşe, sümbül, laleEkimKrizantem, süsenKasımKrizantem, lale8 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Yapan Escort