İçeriğe geç

Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Yanına Ne Gider

Yoğurtlu patlıcan yanına ne gider?

Yoğurt patlıcan yemekleriyle en iyi şekilde gider. Hazır olarak satın alabilir veya daha sağlıklı bir şekilde evde kendiniz yapabilirsiniz. Hafif bir başlangıç ​​istiyorsanız domates çorbası iyi bir seçimdir. Genellikle rendelenmiş çedar peyniri ile servis edilir.

Patlıcanlı yoğurtlu meze adı ne?

Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023

Patlıcanla ne yapılır meze?

En popüler ve kanıtlanmış 11 patlıcan mezesi tarifi. Yoğurtlu kuru patlıcan tarifi Makale…• 8 Şubat 2023

Yoğurtlu köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?

Yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası tarifi nasıl yapılır? Patlıcanı közleyelim. Ben kömür ateşinde közledim. Közlenmiş patlıcanı soyalım. Orta büyüklükte parçalara bölüp içine tuz, ezilmiş sarımsak, limon ve yoğurt ekleyelim. Ezmeden güzelce karıştıralım. Servis tabağına alalım. … Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Yoğurtlu yemeklerin yanına ne gider?

Yoğurt çorbası yapmak istediğiniz günlerde yanına yakışacak yemeklerden bazıları şunlardır: Izgara köfte, sote et veya sote tavuk, fırında hazırlanabilen soslu tavuk veya ızgara tavuk, biber dolması, patlıcan musakka ve patates.

Patlıcan salatası adı ne?

Bazı yörelerde manca olarak da adlandırılan közlenmiş patlıcan salatası tarifi! Kırmızı biber, maydanoz ve soğan içeren tarif, yaz aylarında hemen hemen her evde en az bir kez yapılır. Yazın en güzel lezzetlerinden biri olan manca salatasının tarifini burada bulabilirsiniz.

Mütebbel meze nedir?

Bazıları buna “mutabbal” dese de, “mütebbel” anlamında çeşitli yemekler için kullanılan bir sıfattır, “baharat eklenmiş” anlamına gelir. Tek başına kullanıldığında, tahinli patlıcan ezmesi anlamına gelir, patlıcan salatasının en iyi formlarından biridir. Humusla birlikte, meze listesinde ilk sırada yer alır.

Patlıcanlı haydari nasıl yapılır?

Patlıcanı soyun ve bir bıçakla kesme tahtasına vurun. Peyniri ezin ve Yunan yoğurdu, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı ekleyin ve iyice karıştırın. Servis etmek için üstüne zeytinyağı ve kırmızı biber tozu serpin.

Babagannuşun yanına ne gider?

Babagannuş’a ne iyi gider? Babagannuş köfte ve kebap yemekleriyle iyi gider. Adana kebap, tavuk şiş ve Kıbrıs köfte tarifleri ilginizi çekebilir.

Patlıcanla ne gibi yemekler yapabilirim?

Popüler patlıcan tarifleri: Yoğurtlu patlıcan ezmesi. Anavatanı Hindistan olan patlıcan; patlıcan kebabı veya patlıcan musakkası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. … Kızarmış patlıcan. … Fırında karışık sebze. … Patlıcan kebabı … Patlıcan pilavı. … Turşu patlıcan. … İmam Bayıldı … Zeytinyağlı patlıcan yemeği.Daha fazla makale…

Patlıcan ezmesi nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanları küçük parçalara ayırın ve ayrı bir kapta tahin ve limonla karıştırın. Bu harika sosu patlıcanlarla karıştırın ve sarımsak, yoğurt, hafifçe kavrulmuş susam ve tuz ekleyerek karıştırın. Bu tahinli patlıcan ezmesinin son adımıdır. Patlıcan ezmesi tarifimiz hazır, afiyet olsun!

Abugannuş nasıl yapılır?

Babagannuş tarifi nasıl hazırlanır? Kavrulmuş sebzeler biraz soğuduktan sonra sarımsağı doğrayıp tüm malzemeleri ekliyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Babagannuşumuz servise hazır.

Yoğurtlu patlıcan mezesine ne denir?

Patlıcan Tarator Tarifi: Yoğurtlu patlıcan salatasının lezzet ikizi diyebileceğimiz bu nefis tarator tarifi için yapmanız gereken ilk şey patlıcanları közlemek.

Patlıcan gömmesi nasıl yapılır?

Babukannuş (Gömülü Patlıcan) – Mersin Patlıcanlar iyice piştikten sonra patlıcanların kabuklarını soyun, saplarını koparın ve havanda iyice ezin. Bir miktar domates ve sarımsağı ezdikten sonra tuz ve sirke ekleyip hepsini karıştırıp üzerine maydanoz koyarak servis edin.

Közlenmiş patlıcanla neler yapabilirim?

Közlenmiş patlıcan humusu tarifi ile lezzetini katlayacak 11 farklı tarif Közlenmiş patlıcan yoğurt salatası tarifi.

Patlıcan yemeğinin yanına hangi yemek yakışır?

Erişte çorbasıYoğurt çorbasıEzogelin çorbasıYoğurtlu kırmızı biber salatasıPancar salatasıTzatziki nasıl yapılır?Şehriyeli pilavBulgur pilavıDaha fazla makale…

Yoğurtlu dolmanın yanına ne gider?

1- Cacık. Dolma denince akla ilk gelen cacıktır. … 2- Yoğurt. Cacık veya dolmalı salata yerine yoğurt kullanmak gayet mantıklıdır. … 3- Domates çorbası Domates çorbasının enfes bir tadı olduğu bilinir. … 4- Üzüm kompostosu… 5- Börekler. … 6- Makarna. … 7- Çoban salatası.

Patlıcan kızartmanın yanına ne gider?

Kızarmış patlıcanı her türlü erişte, et, tavuk ve pilav yemeğine ekleyebilirsiniz. Kızarmış patlıcan kuru köftelerle iyi gider.

Közlenmiş patlıcanla neler yapabilirim?

Közlenmiş patlıcan humusu tarifi ile lezzetini katlayacak 11 farklı tarif Közlenmiş patlıcan yoğurt salatası tarifi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir